Жега до 39 градуса, жълт код в цяла България

В ЧЕТВЪРТЪК ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПОНИЖЕНИЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ

Горещ ще бъде последният ден на юни – жълт код за високи температури е обявен за цяла България.

Ще бъде предимно слънчево. Над западната половина на страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд – умерен югоизточен вятър.

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 34° и 39°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове има условия за кратко видимостта да е намалена. След обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в масивите от западната половина на страната, ще превали и прегърми.

Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

В четвъртък температурите ще са все още високи, но около обяд от северозапад ще започне понижение. На места, главно в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък и в петък – и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност. Има повишена вероятност за значителни локални валежи и градушки.

През почивните дни остава с повишена вероятност за превалявания, в събота в отделни райони в следобедните часове интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще е сравнително хладно за началото на юли, с максимални температури в по-голямата част от страната под 30°.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.