Ескалаторът на „Позитано“ понесе Кирил Добрев към изхода

В БСП НАЙ-ПОСЛЕ ВЕЧЕ РАЗБРАХА, ЧЕ АВТОРИТЕТЪТ НЕ СЕ ПРЕДАВА ГЕНЕТИЧНО – МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА, НО МОЖЕ И ДА СЕ ПРОПИЛЕЕ

„Ескалаторът в политиката не се движи само нагоре“, напомня в свои медийни публикации от днес Кирил Добрев. Репликата е адресирана към депутатите-отцепници, напуснали парламентарната група на БСП, но в пълна степен е предназначена и за самия й автор.

За неуспелия кандидат за председател на БСП очевидно ескалаторът тръгна надолу и то не само в политиката, но и по нанадолнището

 

към изхода на „Позитано“20.

 

Служители на червената централа се подхилкват, защото порасналото до мастит бизнесмен „успяло дете на партията“ от началото на седмицата товари багажа от кабинета си на „Позитано“ в личния си джип „БМВ“ и лека-полека се изнася от лоното на партията.

Добрев прибирал вещите си, но се стараел това да става, когато лидерката Корнелия Нинова отсъствала от сградата. Твърде вероятно е да му е станало ясно, че тя няма намерение да го остави нито в кабинета му, нито изобщо в централата, допускат червени другари, запознати с партийните интриги.

В същото време партийци плахо коментират, че Кирчо нямало нужда да се изнизва тихомълком, защото имал все пак някакви мижави шансове да продължи да работи на „Позитано“. Други обаче били на коренно различно мнение – че той няма работа повече по върховете на социалистическата партия и се аргументират с факта, че бил върнал ключовете и двете си служебни коли на партията.

Най-радикалните коментатори на случващото се в столетницата през последните дни възмутено посочвали именно двата автомобила на партийна издръжка, вече иззети от Добрев и паркирани в гаража на централата, като злъчно подмятали как вече бившият им ползвател в тв интервю обяснил, че уж правел бизнес с широк размах, за да не тежи на партията, а се ползвал четири години от две коли.

„Защо й е тежал на партията с цели две служебни коли, като на всички е ясно, че е милионер?“, е въпрос, пълзящ по коридорите на „Позитано“ и сега.

Отлично запознати с намеренията на лидера Нинова са категорични, че

 

Добрев не влиза в бъдещите й плановете

за укрепване и развитие на БСП.

 

Добрев събирал нещата си и макар и тихомълком се виждала нескритата му тревога, социалисти съзират и известна гузност при кратките му пребивавания на „Позитано“, защото синът на Николай Добрев имал притеснения дали табелката с името на баща му ще продължи да стои над кабинета на четвъртия етаж. Това било нещо като самопризнание, че е уронил авторитета на покойния си родител, ползващ се с уважението на всички среди в БСП.

В медиите преди време се появиха дописки, че точно бащата заръчал да не допускат наследника му до партийна работа, защото умеел да прави единствено далавери. Въпреки бащиното послание Кирил Добрев седна в кабинета на Николай Добрев през 2017 г. с амбициите като зам.-председател на БСП да успее да постигне това, което е постигнал баща му като зам.-председател също на БСП. Днес се изнася оттам с джипа си и върволица от фирми, изгубил в състезание, в което видимо единственият „династичен социалист“ и цялата партия разбраха, че авторитетът не се предава генетично – може да се използва, но може и да се пропилее.

faktor.bg

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.