ЕРП Север готово за работа през есенно-зимния сезон

ЕРП Север представи готовността за работа през есенно-зимния сезон пред Парламентарната комисия по енергетика

Електроразпределение Север подготви съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България за работа през есенно-зимния период на 2019-2020 година. Подробна информация за подготовката беше представена пред Парламентарната комисия по енергетика от Николай Николов, председател на УС на ЕРП Север.

Готовността на дружеството за работа в есенно-зимни условия е свързана с провеждането на редица технически и организационни дейности, насочени към осигуряване на безаварийна работа на съоръженията. До момента са извършени инспекции на трафопостове, като е долято 23 тона трансформаторно масло. Почистени от клони са 1 123 км трасе на въздушни електропроводни линии средно напрежение и 1 281 км въздушни линии ниско напрежение. Реконструирани са 1 029 километра мрежи ниско напрежение с усукан проводник, подменени и новопоставени са 208 стоманорешетъчни и 2 385 стоманобетонни стълба средно и ниско напрежение, подменени са 18 013 броя изолатори средно напрежение.

Компанията е осигурила необходимия авариен резерв от основните видове материали и съоръжения. Закупени са модулни композиции на дървени и полимерни стълбове за въздушни електропроводи ниско и средно напрежение. Те се използват за изграждане на временни участъци по въздушни линии по време на реконструкции или при аварийно-възстановителни работи в трудно достъпни терени през зимата. Дружеството разполага с 14 термовизионни камери, които бяха използвани по време на зимната подготовка за обследване на съоръженията и за предприемане на навременни мерки за отстраняване на нередности.

ЕРП Север разполага с 382 ремонтни екипа, снабдени с необходимите лични предпазни средства, специализирано оборудване и техника. Подготвен е автомобилният парк с наличните общо 991 високопроходими, екипни и специализирани автомобили. През 2019 година дружеството инвестира над 9 милиона лева в закупуване на нови автомобили за работа по мрежата. Компанията има изготвени планове за справяне с извънредни ситуации.

В рамките на годината са реализирани ключови инвестиционни проекти – реконструкция на подстанция Варна Изток, рехабилитация на подстанция Левента в Русе, изграждане на възлова станция Изток Русе, преминаване на 20 kV в централната градска част на Варна, реконструкция на въздушни и подземни мрежи средно и ниско напрежение и др.

Електроразпределение Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина 42 626 км на територия от 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България – Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.