Ердоган: Решителна битка срещу омразата към исляма!

Неонацистките групи да се изолират като терористичните групи!

Турският президент Реджеп Ердоган призова битката срещу “омразата към исляма” да се води по същия начин както срещу “антисемитизма след Холокоста”, предаде агенция Франс прес.

Той каза това при откриването на заседанието на Организацията за ислямско сътрудничество /ОИС/ в Истанбул, свикано след нападението срещу две джамии в Нова Зеландия.

“Човечеството трябва да се бори със същата решителност срещу нарастващата омраза към исляма, както се бореше срещу антисемитизма след катастрофата на Холокоста”,

“Ясно е, че сме изправени пред враждебност към исляма и омраза към мюсюлманите /…/ Тази заплаха се превърна в проблем, с който трябва да се занимаят силите за сигурност, ръководителите и обикновените граждани”, заяви в речта си турският президент.

Неонацистките групи трябва да бъдат изолирани като терористичните групи и да бъдат третирани като тях, по същия начин като ДАЕШ /Ислямска държава/, добави той.

Същевременно Ердоган направи оценката, че намерението на американския президент Доналд Тръмп да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения е поставило региона на Близкия изток на ръба на нова криза. “Турция никога няма да допусне незаконната окупация от Израел на Голанските възвишения да бъде легитимирана”, подчерта Ердоган, цитиран от ТАСС.

Турският лидер отново каза, че реакцията и емпатията, проявени от новозеландския премиер Джасинда Ардърн след нападението срещу двете джамии в Крайстчърч, може да служат за пример на световните лидери, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.