ЕП допуска пакета “Мобилност” до дебати

Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали спорният пакет “Мобилност”, по-известен като пакета “Макрон”, да бъде допуснат до дебати и вот в пленарната зала.

Българските евродепутати от всички политически партии отново ще действат заедно, за да не се случи това, заяви пред “Хоризонт” Илхан Кючюк от Алианса на либералите и демократите за Европа:

„Ние ще направим всичко възможно да не попадне в дневния ред, защото многократно сме изразявали позицията, че настоящият парламент не е в състояние да произведе балансирано решение по този много сложен проблем”.

Шансовете обаче това да стане не са големи, признава колегата му от Европейската народна партия Андрей Новаков:

„Ако се опрем на математиката – шансовете не са високи с оглед на това, че евродепутатите, които подкрепят този пакет са повече от нас. Поне от държавите, от които идват. Въпреки това на няколко пъти се е случвало да успяваме да обърнем гласуването”.

В случай, че пакетът бъде допуснат до гласуване, в сряда, когато той ще бъде дебатиран в пленарна зала, ще има протест на български превозвачи пред Европарламента в Страсбург.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.