„Енерго-Про“ – Варна представи инвестиционната си програма за Разград

Управителите на „Енерго-Про“ Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия се срещнаха с кмета на Разград Денчо Бояджиев и неговите заместници Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

На опознавателната среща с новото ръководство на общината бе представено изпълнението на инвестиционната програма за електроснабдителното дружество за предходната година и плановете за настоящата година за територията на община Разград.

През 2019 г. „Енерго-Про“ инвестира в инфраструктура в региона на стойност 3 200 000 лева, а пред 2020 г. – 3 300 000 лева. Сред предстоящите дейности през тази година са: подмяна на основни съоръжения в открита разпределителна уредба 110кV на подстанция  „Абритус“; подмяна на основни съоръжения в закрита разпределителна уредба 20кV на подстанция  „Абритус“; подмяна на кабелни линии средно напрежение  между трафопостовете „Южен Булевард“ и „Явор“- Разград; „Абритус“ до „Център“; „Развитие“ и „Извор“; „Добровски“ и „Юмрукчал“.

На срещата бе обсъдено и взаимодействието между местната власт и електроснабдителното дружество по време на усложнената зимна обстановка миналата седмица. Като чудесна координация и адекватни реакции бе окачествено то и от двете страни.

Представителите на „Енерго-Про“ представиха пред местната управа предстоящата от 1 юли 2020 г. промяна в начина на ценообразуване за стопански субекти съобразно предоставената мощност, а не според консумираната електрическа енергия.

/e-Razgrad/

Снимка: Общинска администрация

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.