Еленчето Комета от впряга на Дядо Коледа идва при децата на Разград в понеделник

Вълшебството на Коледа децата на Разград ще усетят още в понеделник. За да бъде с тях по празниците, тук пристига еленчето Комета.

Съименикът на едно от грациозните животни във впряга на дядо Коледа е на 1 година, чистокръвен северен елен – единственият в България, е регистриран в РИОСВ – Русе. Отглеждат го във фермата си за екзотични птици и животни „Парадайс“ семейство Христина и Андрей Андрееви. Идеята е Комета да се настани удобно в свой собствен дом в съседство с другите две къщички в градинката пред Художествената галерия. Там, срещу определена такса, желаещите ще имат уникалният шанс да си направят снимка с него.

Андрей и Комета ще бъдат в центъра на Разград всеки ден до Коледа – от ранния след обяд, докато има желаещи за срещи и снимки вечерта.

Децата, техните родители, баби и дядовци ще имат още една възможност да се включат в инициатива на Андрей и приятелите му предприемачи Джипо Джипов и Христофор Илиев, които отново подготвят ритуалното хвърляне на кръста на Йордановден във водите на първия язовир на Пчелина- традиция, която те възкресиха през 2019 година и която бе прекъсната вреаменно от мерките за борба коронавируса.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.