Екологичен форум за Международния ден на Земята

Екологичен форум, организира Центърът за ученическо, техническо и научно творчество за Международния ден на Земята 22 април, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Пред младите хора – участници във форума – зам.-кметът на Разград Добрин сподели, че като зам.-кмет, в чийто ресор е екологията, заедно с експертите в отдел „Опазване на околната среда” често е поставен пред различни предизвикателства, но местната управа работи активно по проблемите на опазването на околната среда и адмирира активността на младите хора в тази сфера. Д. Добрев призова участниците във форума да бъдат катализатори на добри идеи в областта на екологията, както и коректив на по-възрастните в ежедневните ситуации, когато не съобразяват действията си с опазването на околната среда.

Във форума бяха представени 29 разработки от 13 образователни институции в 6 общини от Разградска област от следните населени места: Завет, Исперих, Острово,  Подайва, Разград, Раковски, Самуил, Цар Калоян и Юпер. Участниците бяха на възраст между 5 и 12 клас.

Темата на екологичния форум тази година бе „Всяко животно има значение”. Участниците представиха както интересна и полезна информация за животинските видове по света и в страната, така и конкретно за Лудогорието. Всеки от тях получи грамота за участие.

Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева благодари на участниците и на техните ръководители, някои от които всяка година подготвят свои възпитаници за участие във форума. Поздравления имаше и за водещите на събитието – Мануела и Емине от клуб „Микрофон”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.