Екологичен форум „Защитени територии в България“

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим откри екологичния форум „Защитени територии в България“, който се организира за осма поредна година от Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Хабибе Расим поздрави организаторите за чудесната инициатива  и участниците за интереса, проявен от тях, по актуалните теми, свързани с опазването на околната среда. Тя призова младите хора да продължат да бъдат ангажирани с екологичните въпроси, за да съумеем заедно да опазим природата в общия ни дом – планетата Земя.

Форумът бе посветен на 22 април – Международния ден на Земята. В него се включиха 32-ма участници от 15 образователни институции. Освен от учебни заведения в областния град участваха и ученици от V до XII клас от училища от: Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Раковски, Подайва, Лудогорци и Юпер. Някои от участниците не присъстваха лично, но бяха изпратили своите презентации по темата.

Форумът няма състезателен характер, всички участници и техните ръководители получават грамоти и предметни награда – уточни директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева. Тийнейджърите представиха интересни факти за защитените територии в България – над 1000 на брой и заемат повече от 5% от територията на страната.

Всички получени материали ще бъдат качени на фейсбук страницата на организаторите във видеоформат.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.