Един загина, жена е в кома, две деца са в тежко състояние след челен удар край Осенец /ОБНОВЕНА + СНИМКИ/

Един човек загина, а други трима са в тежко състояние след катастрофа на главен път Разград – Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за тежкото произшествие е получен в 05.24 часа на тел.112. Микробус “Пежо” с прикачена каравана, управляван от 39-годишен мъж от разградското село Ясеновец, пътува от Дунав мост към Разград. На излизане от село Осенец, на 100-ина метра след бензиностанцията, водачът губи контрол над буса, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в товарен “Мерцедес”, шофиран от 62-годишен мъж от село Дянково.

При сблъсъка са пострадали возещите се в микробуса: 29-годишна жена от Ясеновец с двете си деца – момче на 5 години и момиче на 3 години. Водачът на буса е починал малко по-късно в болницата. Жената е в кома, настанена в ОАИЛ, състоянието на децата към момента се изяснява. Продължава огледа на местопроизшествието. Движението по главния път не е преустановено, но водачите следва да се движат с повишено внимание в района на катастрофата.

Образувано е досъдебно производство, което ръководи Окръжна прокуратура – Разград. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидента продължава. Назначени са съдебно-медицински, авто–технически и други експертизи.

./e-Razgrad/

Снимки: ОД на МВР

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.