Д-р инж. Христо Терзиев – победител в националната класация за дигитални учителски блог решения

Учителят д-р инж. Христо Терзиев от Разград е отличен с награда в конкурс за дигитални учителски блок решения с уеб сайта си, съчетаващ платформа за обучение в електронна среда.

В националната класация участвали училища в Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания). Победителите в отделните категории са определени след гласуване, а победителите получили своите награди виртуално от българския еврокомисар Мария Габриeл, каза Христо Терзиев. Той е преподавател по информационни технологии, техническо чертане и уебдизайн в ППМГ “Академик Никола Обрешков” и е победител в категорията “Модерна педагогика и дигитализация”. Сертификатът му е за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.

Терзиев получава още златна купа,  5 години безплатна хостинг услуга, награда осигурена от ICN.bg, публикация в сп. „STEM в България, Европа и Света“, награда осигурена от EITED и други предметни награди.

Сайтът на Терзиев е избран с максималния вот за най-доброто дигитално учителско блог решение в България. Критериите за оценка са били иновативност, дизайн, съдържание и структуриране, регулярност и целенасоченост на публикациите.

Уеб сайтът е бил в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса, както и по времето на нея.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.