Духът на мотивационното интервюиране

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него проведоха двудневно обучение на тема „Мотивационно интервюиране на подрастващи с рисково поведение“ на педагогически съветници, психолози и обществени възпитатели.

Участниците в семинара бяха запознати с теми като: „Как изглежда профила на зависимия клиент?“ Признаци на употреба и рисково поведение.“, „Техники и процес на мотивационното интервюиране“. Всяка една от техниките за мотивационно интервюиране беше приложена практически с помощта на различни казуси.

Лектори на семинара бяха:

Павел Павлов – терапевт по зависимости, член на БАХ, член на международната НЛП-общност, консултант и представляващ национална пациентска организация „Конфедерация за защита на здравето по въпроси, свързани със зависимостите”. Семеен терапевт. Лицензиран треньор към Гордън Тренинг Институт по програмите „Трениране на успешни младежи” и „Трениране на успешни родители”.

Милена Петрова – терапевт по зависимости, член на международната НЛП-общност, заместник-председател на УС на „Асоциация за превенция на работа със зависимости – „Само днес”, Семеен терапевт. Лицензиран треньор ком Гордън Тренинг Институт по програмите, „Трениране на успешни младежи” и „Трениране на успешни родители”.

Участниците в семинара имаха възможност да обменят идеи, опит и добри практики.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.