Дрогиран и с 13 регистрации в МВР за престъпления бил шофьорът на камиона убиец край рибарниците до Цар Калоян

Дрогиран е бил шофьорът на камиона, убил 56-годишен мъж в катастрофата до рибарниците край Цар Калоян, допълниха информацията за инцидента от днес преди обед от пресцентъра на МВР в Разград.

Припомняме, че сигналът за катастрофата бе подаден около 09.40 часа. 42-годишният водач на влекач с прикачено ремарке от Пазарджик пътувал в посока Русе-Разград. На завоите преди град Цар Калоян удря със задната част на камиона насрещно движещия се “Мерцедес”, шофиран от 56-годишен мъж от Исперих, и продължава без да спре. Водачът на лекия автомобил е откаран с откъсната ръка към разградската болница. По пътя за болницата умира. 55-годишният му спътник е настанен под наблюдение в лечебницата.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия камионът е установен на околовръстния път на Търговище. Водачът е задържан. Пробата му за употреба на наркотични вещества е положителна. След справка в информационните масиви на МВР се оказва, че има 13 регистрации за кражби, притежание на незаконно оръжие и шофиране след употреба на дрога. Продължават следствените действия по случая.

/e-Razgrad/

Снимка: ОД на МВР

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.