ДПС и Пеевски отвръщат на удара: Предлагат партийна субсидия от 0 лв.

„Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лева субсидията.” Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски при четвъртото му появяване в парламента за две години.

“За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори”, каза Пеевски. Той смята, че субсидия от 1 лв. означава фалит на партиите. “Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите”, каза още Пеевски. След това напусна парламента.

Тази седмица предстои “сблъсък на популизмите” в парламента при предстоящото обсъждане колко да бъде субсидията за партиите. От едната страна ще бъде ГЕРБ с предложението на лидера си Борисов за намаляване на сумата до 1 лев, а от друга – ДПС с подкрепа от БСП, с идеята за намаляване на ДДС за хляба, лекарствата и книгите.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.