До 25 000 лева в конкурс за селски туризъм и в Разградско

Конкурс за финансиране на проекти за развитие на селски туризъм в Северна България обявиха от Фондация “Америка за България” в партньорство с Посолството на Италия. Сред областите, които могат да се включат в конкурса е и Разград. От Североизтока в списъка са още областите Русе, Търговище, Шумен и Силистра.

Одобрените проекти ще получат финансиране до 25 000 лева за дейности, които привличат туристи и развиват местните икономики като посещения и престой с преживявания във ферми, кулинарни и занаятчийски турове, демонстрации за правене на храни и организиране на фермерски пазари с местни продукти.

Могат да кандидатстват юридически лица, регистрирани в България, включително фермери, микро-, малки и средни бизнеси, предлагащи селскостопански и туристически продукти, къщи за гости и малки семейни хотели. Насърчават се партньорства с туристически агенции и туроператори.

Крайният срок за подаване на документи е 15 февруари. Подробности за процедурата и критериите за кандидатстване може да бъдат намерени ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.