До 23 декември раздават помощта за отопление

На 23 декември  изтича срокът за получаване на еднократната финансова подкрепа за отопление, в размер на 300 лева, съобщиха от „Социално подпомагани“ в Разград.

Неполучените средства не подлежат на депониране, а се възстановяват в държавния бюджет. Помощта се получава по два начина – по лична банкова сметка или чрез „Български пощи“. На лицата и семействата, които са заявили, че желаят да получат средствата по банкова сметка, вече са им преведени. Тези, които са предпочели помощта да им бъде изплатена по пощата, ще могат да я получат до 23 декември включително в съответния клон по техния настоящ адрес.

В случаите, когато поради обективни причини правоимащите лица няма да могат да получат лично помощта си в съответния пощенски клон, е необходимо своевременно да упълномощят друго лице, като за целта при изплащане се представя нотариално заверено пълномощно.

Еднократната финансова подкрепа за отопление, в размер на 300 лева е  предназначена за всички, на които е отказано отпускането на целева помощ за отопление поради превишаване на определения диференциран доход с до 30 лева, или заради неизпълнение на изискването за 6-месечна регистрация в дирекция „Бюро по труда.

В област Разград 773 лица и семейства са получили еднократна финансова подкрепа за отопление. В общините Разград, Лозница  и Цар Калоян са изплатени 326 помощи, в община Исперих 176, в Кубрат и Завет – 214 и в община Самуил – 57 помощи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.