До 10 юли приемат предложения за Плана за интегрирано развитие на Разград

До 10 юли се удължава срокът за попълване на анкетата, която е един от методите за подготовка на стратегическата част на Плана за интегрирано развитие на Община Разград 2021-2027 г., съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Удължаването на срока заради извънредната епидемични ситуация и за да получат възможност повече жители на общината да изразят своето мнение за развитието на Общината. Анкетата може да се попълни онлайн на сайта на Община Разград – ТУК, а също и на хартиен носител във фронт офисите на Общината, в кметствата и кметските наместничества по населени места в община Разград, както и в Областния информационен център.

Анкетата включва общо 21 въпроса, сред тях са: Кои са трите най-важни проекта за общината, които трябва да бъдат реализирани до 2027 г.; Коя е най-важната територия за развитие в общината извън град Разград; Кои са най-необходимите мерки за подобряване на състоянието в общината и други.

Освен предложения от попълнените анкети в Плана за интегрирано развитие на Община Разград 2021-2027 г. ще влязат и предложения, направени на последващи обществени обсъждания.

Планът за интегрирано развитие на Община Разград 2021-2027 г. е основен инструмент за планиране, програмиране, управление и ресурсно осигуряване на развитието на общината през следващите 7 години. Планът включва визията за развитие на Община Разград и дейностите, които трябва да се извършат за реализирането на целите й.

С изработването на Плана е ангажирана работна група от експерти в общинска администрация, чийто председател е заместник-кметът Добрин Добрев. Консултантска подкрепа оказва и Институтът за управление на програми и проекти.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.