До 10 дни вътрешният министър ще направи смени на ключови ръководители в МВР

До седмица или най-много 10 дни предстоят рокади на ключови позиции в Министерството на вътрешните работи (МВР). Това се разбра от изказване на ресорния служебен министър Иван Демерджиев пред БНТ. По думите му това е единственият начин, за да се изчисти МВР от хора, които не изпълняват задълженията си.

“Цели структури в министерството са създадени, за да служат на други цели, а не за това, за което са назначени. Скоро ще има смяна на ключови позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си”, уточни Демерджиев и добави, че “политическото ръководство е залитало често да сменя хора, защото са неудобни на властите”.

Той додаде и малко повече подробности за започналата вчера акция по тестването на полицаите за наркотици и алкохол. “Всеки полицай ще бъде тестван при качване в служебния автомобил. При застъпването на следващата смяна ще се тестват и двата екипа. Това ще става ежедневно и постоянно. Няма срок за акцията, ще е постоянна. От следващата година тестванията ще се правят на всички служители в МВР”, допълни вътрешният министър.

 

Той коментира и зачестилите случаи на заловени полицаи, които шофират под въздействието на алкохол и наркотици. “За да няма такива хора в системата, трябва да бъдат заловени, уличени и наказани. В момента те се разкриват и МВР се чисти от тях. Занижени са критериите за постъпване в системата, правим възможното да ги повишим. Контролът над служителите също беше силно занижен”, каза още Демерджиев.

Dnevnik.bg

Hits: 0

One Reply to “До 10 дни вътрешният министър ще направи смени на ключови ръководители в МВР”

  1. Всички транспортни фирми за пътнически и товарни превози също трябва да бъдат задължени да тестват шофьорите си преди тръгване на път. По-труден ще е контролът спрямо таксиметровите шофьори/пътнически и товарни/, поради спецификата в организацията им на работа. Те остават за контрол основно от органите на МВР и на Изпълнителна агенция автомобилна администрация /бивша ДАИ/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.