Домашен арест за 35-годишния, обвинен в блудство в центъра на Разград

Разградският районен съд наложи мярка за неотклонение „домашен арест” спрямо 35-годишния Иван И. Срещу него се води досъдебно производство за извършени около 19.30 ч на 27 януари 2020 г. блудствени действия  с жена, излязла от магазин на голяма търговска верига в центъра на Разград, съобщиха от пресцентъра на съда.

За това престъпление наказанието „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.

Прокурорът по делото поиска най-тежката мярка – „задържане под стража”, като мотивира искането си с това, че обвиняемият е в изпитателен срок на предходно осъждане за шофиране с концентрация на алкохол над 1,2 промила, а настоящото му обвинение е за извършено тежко умишлено престъпление.

След като се запозна с наличните доказателства – разпити на свидетели и съдебно-медицинска експертиза, съдът намери, че макар и некатегорично, е налице основателно подозрение, че обвиняемият Иван И. е съпричастен към извършеното деяние. Данните за обвиняемия сочат още, че лицето е с по-висока обществена опасност и с влошено здравословно състояние.

Съдебният състав счете, че към настоящия момент определянето на мярка „домашен арест” е най-подходяща и би могла да обезпечи в достатъчна степен целите на досъдебното производство.

Определението на Районен съд – Разград може да се обжалва или протестира пред Окръжния съд в тридневен срок.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.