Доган се надява да няма сблъсъци при масовото плажуване в “Росенец”

ЗА ДЕСЕТКИ ЗАЯВКИ ЗА ОТИВАНЕ НА ПЛАЖА СЪОБЩАВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е изразил надежда планираното масово плажуване в парк “Росенец” да не доведе до ескалация и сблъсъци, съобщи bTV.

Бариерата в парк „Росенец“ е премахната, но продължава да няма свободен достъп до имението на плажната ивица, станала известна със злополучното акостиране на Христо Иванов.

Малкият кей завършва със синя стъклена пирамида, целта на която е да генерира енергия, а вляво от нея е пясъчната ивица. Вече е сложена преграда между частния имот и така наречения плаж в парк “Росенец”.

Самият Доган в събота ще бъде в имота. От Младежкото ДПС се организирали също да присъстват в негова защита. Охраната от НСО не била по негово желание там, а случаят с Христо Иванов смята за провокация.

Доган смята, че влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

За сградата и земята твърди, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания нефтозавод.

Организаторите на масовото ходене днес на охраняем плаж в бургаския парк “Росенец“ до луксозния почивен комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, казват , че има десетки заявки за участие.

“Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС,” каза Ивайло Мирчев, цитиран от БНР.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.