Добротворци дариха апаратура, предпазни средства, тестове и консумативи на Разградската болница

Три дарения за борба с COVID-19 посрещна днес разградската болница „Св. Иван Рилски“.

Д-р Петър Тодоров прие: 10 000 чифта хирургични ръкавици, предпазни облекла за многократна употреба – 200 броя, шлемове за лице – 150, маски за лице за многократна употреба – 500, ботуши за еднократна употреба – 500 чифта, дезинфектант за ръце – 190 литра, дезинфектант за под – 110 л. и спирт 95% – 50 литра – дар чрез Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ от “Лайънс клуб“ и Сдружение  „Лудогорие“. Дарението предаде председателят на УС на Фондацията Стефан Томов. Д-р Тодоров благодари за жеста и съобщи, че болницата е напълно готова да посрещне, ако се наложи, заболели от коронавируса. От началото на пандемията до сега от тук към лабораториите са изпратени осем проби на пациенти със симптоматика. И осемте са отрицателни.

Малко преди това в болницата пристигнаха два апарата – за обдишване и за анестезия, дарение от Ангел Василев и Даринка Романска – собствениците на исперихската фирма „Агротида“. Със сумата от 50 000 лева ще бъда купени още лични предпазни средства и тестове за установяване на зараза. Очакват се и пет монитора и аспирационна помпа.

Завеждащият отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Георги Кулишев показа апаратите, дар от фирма „Агротида“.
Завеждащият отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Георги Кулишев показа апаратите, дар от фирма „Агротида“.

Днес лекарате получиха и първите двайсет бързи теста от Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието. Общата сума на дарението е десетки хиляди левове и всички са за тестове – ще пристигнат идната седмица.

В болницата вече е и купеният с дарения от разградчани дихателен апарат по инициатива на общинските съветници Свилена Дечева и Калоян Монев и д-р Доцка Атанасова. Нужните за апарата 10 000 лева бяха събрани само за пет дни.

Дихателният апарат - дар от разградчани за болницата
Дихателният апарат – дар от разградчани за болницата

Ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ благодари на добротворците за протегната ръка и призовава всеки, който има желание да се включи като доброволец, да се обади на тел.:0879/114 241.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.