Днес се счита за най-потискащия ден в годината

Днешният трети понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в годината. Изследователи от университета на Кардиф дори са извели уравнение, базирано върху показатели като лошото време,

снимка в текст

финансови задължения, отказване от новогодишни решения, липса на мотивация, необходимост да се предприемат действия, което доказва защо именно този ден е най-депресиращият в годината.

За справяне с мрачното настроение, съпътстващо “тъжния понеделник”, международни експерти, цитирани от в. “Дейли мирър”, съветват какво да хапваме и с какво да се занимаваме.
Хората често се утешават с изобилстващи от добавена захар продукти, обобщават специалистите. Сладкишите осигуряват моментен позитивен прилив, но след това енергията, концентрацията и приповдигнатостта ни спадат. Вместо тях експерти по хранене препоръчват други продукти за добро настроение. Сред тях са пуешко или пилешко месо – двата вида месо са богати на триптофан, градивния елемент на хормона на щастието серотонин; както и мазни риби – богати на полезните за добрите мозъчни функции омега-3 мастни киселини. В менюто ни е препоръчително да намерят място още броколите, дребни безкостилкови плодове, които изобилстват от подобряващи мозъчните функции антиоксиданти; банани, сладки картофи, спанак и домати – отлични източници на фолиева киселина; хляб, гъби, кисело мляко. Извън храненето специалистите препоръчват да изчистим съзнанието си като започнем деня със специализирани приложения за медитация. Сред препоръките им е и слушането на “щастлива” музика или оцветяването на книжки за възрастни. Това занимание набира все по-голяма популярност като средство за преборване на стреса и отключване на творческия потенциал. Проучване показва, че оцветяването на книжки за възрастни подобрява усещането за добруване с 25%.
Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.