Днес започва акция „Зима”, в Разград и Кубрат СБА предлага безплатни прегледи и консултации

От 1 ноември стартира традиционната акция „Зима“, съобщиха на съвместна пресконференция  ОД на МВР и СБА в Разград.

Акцията ще е в три етапа: първият – от днес да 10 ноември – за безопасност на велосипеди и каруци; вторият етап – от 11 до 20 ноември – за пешеходците, като сериозно уязвима група участници в пътното движение, а третият – ат 21 до 30 ноември – за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите и поведение на водачите.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв. водачите, чиито гуми са с грайфер под 4 мм. Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизправни спирачни системи обаче санкциите могат да достигнат до 500 лв.

На 17 ноември ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, обявен с резолюция на ООН от 2005 г.

Председателят на СБА-Разград Живко Каспаров съобщи, че през месец ноември шофьорите в Разградско могат да се възползват от консултации и технически прегледи в центровете на СБА в Разград и Кубрат. Той предостави и брошури, които пътните полицаи ще раздават на водачите на превозни средства при старта на акция „Зима“.

По време на миналогодишната акция „Зима“ на територията на ОД на МВР – Разград са проведени общо 24 специализирани полицейски операции, съставени са общо 894 глоби по фиш и 365 акта, издадени са 347 наказателни постановления и 1059 електронни фиша. Проверени са 685 леки автомобила, 214 товарни, 12 мотоциклета, 23 мотопеда и 30 превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника. Установени са 24 превозни средства с неизправности по осветителните системи и сигнализацията, 4 с разкъсани или износени гуми, 2 с неизправности при устройствата за измиване на предното стъкло и 16 с други технически неизправности.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.