Днес до 25 градуса, но ще се заоблачи и завали

До 25 градуса днес, очаква се заоблачаване и валежи, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология, цитиран от БТА.

Увеличението на облачността от запад ще продължи. Около и след обяд в Западна България, вечерта в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България, ще има валежи от дъжд. На отделни места, главно в Централна, Северна и Югозападна България ще има гръмотевици. Вечерта облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източните Родопи и на места северно от планините, временно силен южен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, на места в западните райони и по Черноморието малко по-ниски, в София – около 21°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, която вечерта ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа предимно умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 13° по северното крайбрежие до 18°-19° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.