Димана Йорданова – златна на троен скок от държавното по лека атлетика

ТОВА Е 25-ТА ШАМПИОНСКА ТИТЛА ЗА СКЛА „ЛУДОГОРЕЦ“ САМО ЗА ТАЗИ ГОДИНА

Състезателката от клуба по лека атлетика „Лудогорец“ Димана Йорданова стана шампионка на троен скок на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени, провел се на националния стадион „Васил Левски“ в София с 12.,18 м. На скок дължина Димана остана пета. При това, тя скача с контузия от месец и половина насам, тепърва предстои лечение на травмата.

“Златото на Димана е 25-тата шампионска купа за клуб „Лудогорец“ само за тази година, щастлив съм, това е прецедент от поне 20 години насам”, коментира треньорът Красен Цонев.

Тук е мястото да припомним, че в Разград никъде няма сектор за тренировка на скок дължина и троен скок и на състезателите им се налага да пътуват до Русе, за да се подготвят за състезанията.

На този национален шампионат само Димана бе във възрастовата група, останалите петима разградчани участваха само в щафетите и извън класирането.

В щафетата 4х100 м Димана Йорданова, Красимира Василева, Виктория Руменова и Василена Накова финишираха 13-ти, а в щафетата 4х400 м – седми. Лъчезар Вълчев постигна 6.65 м в скока на дължина и 14.31 м – на троен скок.

Димана Йорданова и Красен Цонев изказват специални благодарности на „Лудогорско пиле“ за подкрепата в подготовката и пътуванията за състезанията на талантливата атлетка, която и този път оправда доверието.

До края на лятото атлетите от клуб „Лудогорец“ имат още едно предизвикателство пред себе си – многобой за състезатели до 16 години и старша възраст на базата на НСА в София.

/e-Razgrad/

Hits: 20

4 Replies to “Димана Йорданова – златна на троен скок от държавното по лека атлетика”

  1. Браво Динамика! Желая ти още много титли и медали!Сбъдвай мечтите си с лекота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.