Димана Захариева – златна и на Универсиадата

НАЙ-ДОБРАТА РАЗГРАДСКА ЛЕКОАТЛЕТКА ЗАВОЮВА И ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА НА СЪСТЕЗАНИЯТА В СТАРА ЗАГОРА

Най-добрата разградска лекоатлетка Димана Захариева отново се представи блестящо. Представяйки своето висше училище – Шуменския университет „Константин Преславски“, на Националната универсиада в Стара Загора тя бе безапелационна в коронната си дисциплина дълъг скок и грабна златото.

В града липите среща си дадоха над 1000 студента от 20 университета в 13 вида спорт. Четвъртокурсничката  със специалност „Физическо възпитание“ се състезава и на висок скок, и в щафетата 4х100 м. С къс разбег и засилка от обратната за нея страна /защото такива бяха условията – разказва Димана/, тя стига до сребърния медал. На щафета е на трети пост, поема я последна, но предава първа. И тук Димана е на второто стъпало на почетната стълбичка с три момичета от Варна. Любопитен факт сподели Димана: в сравнение с постигнатото от нея на предишната универсиада във Варна през 2019 година и в трите дисциплини, в Стара Загора резултатите й са място напред в класирането.

Димана и треньорът й Красен Цонев са искрено благодарни на фирма „Пилко“ за подкрепата за подготовката и участието в състезания.

Пак със спомоществователството на „Лудогорско пиле“ разградското момиче ще бъде утре в София и на националния шампионат за младежи и девойки старша възраст. Ще скача за резултат на траен скок вън от класирането. Идната събота и неделя във Велико Търново Димана е на републиканското за мъже и жени, а в края на юни – на Балканиадата по лека атлетика.

/e-Razgrad/

Hits: 34

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.