Деян Димитров участва в иновационния форум „Декарбонизация на транспорта“

Областният управител д-р Деян Димитров участва в работата на иновационния лагер „Декарбонизация на транспорта“, който се провежда в Русе, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Лагерът се организира от Община Русе в партньорство с Русенския университет „Ангел Кънчев“ и с Асоциацията на дунавските общини “Дунав”.

Деян Димитров се срещна с ректора на Русенския университет академик Христо Белоев. В разговора участва и професор Станка Дамянова, директор на Филиал – Разград към висшето учебно заведение. На работната среща бяха обсъдени възможностите в Разград да бъдат разкрити нови, атрактивни за бъдещите студенти специалности, които биха били полезни за областта и за местния бизнес.

Според организаторите във форума „Декарбонизация на транспорта“ участват повече от 120 политици и практици, учени и иноватори, предприемачи, бизнес асоциации и граждански организации в областта на транспорта, енергийните системи, околната среда, градското и речното крайбрежно планиране, местното и регионалното развитие. Инициативата е част от проект по програмата на Европейската комисия и Съвместния изследователски център “Науката среща регионите. Дунавските общини”. Идеята е да бъдат формулирани прототипи и концепции за ограничаване на вредните емисии от транспорта, които да бъдат събрани, описани и заложени в бъдещите стратегически документи на областта.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.