Деца от училище „Тургенев“ бяха пред храма на Зевс с „Еразъм+“

Ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” посетиха град Тарсус, Турция “ по проект „EUstudents in EUwonderland”, разработен по програма „Еразъм +“, съобщиха от училищното ръководство.
В седмицата от 19 до 24 юни 2022 г. децата и техните учители имаха възможността да се потопят в културата и традициите на южната ни съседка. Заедно с новите си приятели от Италия, Словения и Турция (Анкара), разгледаха училището на домакините си. Участваха в множество традиционни игри и арт занимания, показаха уменията си в занятията по стрелба с лък. Посетиха пещерите Taşkuyu, Eshab-i Kehf и Cennet-Cehennem.
Докоснаха се до световната история, посещавайки портата на Клеопатра, гробницата на пророк Даниел, храмът на Зевс и църквата на Богородица от 5-и век, голямата джамия в Тарсус, стария пазар, етнографския и историческия музеи на града домакин, град Къзкалеси. Придружаващите ги учители обмениха опит със своите колеги, идеи и добри практики, а на специално организираната среща с директора на Инспектората по образование на Тарсус, бяха обсъдени иновативни модели на преподаване, STEM обучение и трансформацията на образователния процес. Милена Орешкова, директор на училище “Тургенев” , поднесе подарък на домакина и го запозна с историята на Разград.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.