Деца от “Кармен“ сурвакаха зам.-кмета Мирослав Грънчаров и областния управител Гюнай Хюсмен за ромската Нова година

Четири деца  от Майчин център при СНЦ “Женска независима ромска организация Кармен“ представиха традиционни обичаи за Банго Васил пред зам.-кмета на Разград Мирослав Грънчаров.

Децата бяха придружавани от председателя на сдружението Цветанка Маринова и две майки, съпричастни с инициативите на Майчиния център.

Децата и възрастните разказаха за празника, известен и като ромската Нова година.  Малчуганите сурвакаха зам.-кмета Мирослав Грънчаров с благопожелания за успешна година, а дамите почерпиха с приготвена от тях баница.

Децата сурвакаха за здраве и областния управител Гюнай Хюсмен и пожелаха на целия екип на администрацията успешна 2020-та година.

Малките сурвакари бяха подготвили празнична програма, в която пресъздадоха традиции и обичаи за Василица и декламираха стихотворението „Молитва“ на Иван Вазов, с което пожелаха много здраве, доброта, мир и любов на всички хора по света.

В края на тържеството областният управител подари на малчуганите торбички с лакомства, а за техните родители – календари с логото на администрацията.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.