Деца и родители се пренесоха в древния Рим

Учители, деца и родители от група „Пинокио“ в Детска градина „Лудогорче“ отбелязаха нестандартно Деня на християнското семейство.

Образователното забавление, но с тематична гражданска и социална насоченост и интерактивни игри за деца и родители, се проведе в среда различна от ежедневната – в Интерактивния музей „Абритус“ към Регионалния исторически музей в Разград.

В началото децата, облечени в римски одежди, поздравиха родителите си и директора на детската градина Светла Чавеева. А педагозите Катерина Ганева и Калина Йорданова поставиха на всяко семейство задачи, които те трябваше да изпълнят в екип, под формата на състезателна игра. На всеки отбор /семейство/ бе предоставена  карта с илюстрирани въпроси, чиито отговори трябваше да бъдат открити в  музея. Целта беше семействата да разгледат заедно музея, да работят в екип, да се забавляват заедно, родителите да участват активно в процеса на обучение. Семействата имаха 30 минути за търсене на отговорите, след което заедно поиграха на представените от учителите и екскурзоводите в музея римски игри.

Всяко дете си тръгна от музея със собственоръчно изработена римска монета, много снимки и усмивки. Родителите получиха дърво-отпечатък, изработено от техните деца и тематичен папирус с емоционално послание за важността на връзката дете- родител. Победители в играта, разбира се бяха всички, защото прекараха щастлив един час заедно със своите семейства и приятели.

Още снимки вижте ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.