Децата от глутницата на вълците са в страхотна форма

ЗАРАДИ ЗАБРАНИТЕ, ДНЕС ТЕ СПИРАТ АКТИВНИЯ ТРЕНИРОВЪЧЕН ПРОЦЕС И С НЕТЪРПЕНИЕ ЩЕ ОЧАКВАТ КОЛЕДА, ЗА ДА ВЛЯЗАТ В БАСКЕТБОЛНИТЕ ЗАЛИ ОТНОВО * КЛУБЪТ НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЙНОСТТА СИ

В година на екстремни условия, невиждана пандемия и вече два пъти прекъсване на тренировъчния и състезателен процес, децата от спортен клуб по баскетбол “Вълци-Разград” не спират работа и са в страхотна форма. До днес.

Обобщената в следващите редове информация и изпълнените с позитивизъм истории за израстване нямаше да бъдат факт без незаменимата подкрепа на родителите и най-вече без “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, които подкрепят инициативата от самото начало и до момента, като не се отказват дори и в тези смутни времена, напротив.

Общата вяра, че работата си струва и децата растат по-здрави, силни и щастливи, дава уникалната възможност на екипа да гради и създава. Възможностите за нещо градивно напоследък са дефицитни, затова и екипът на клуба няма да се откаже да съхрани отборите и да поддържа физическата и психическа форма на децата чрез онлайн занимания по време на поредното заключване на залите. Надявайки се, че още преди Коледа отново ще се завърнат към тренировъчен процес.

Въпреки всичко, тази година школата се разрасна и отборите вече са седем – в мъжко и женско направление. Като своя състезателен дебют през 2020 направиха най-малките: 8-9- годишни момичета и момчета, които са изключително талантливи, упорити деца с несъмнено голям потенциал. Треньорите са щастливи, че с момичетата и момчетата до 12 години приключват календарната година като лидери в своите групи, което е впечатляващо, имайки предвид че в началото преди 2 години отбори като „Дунав“ – Русе, „Светкавица“ –  Търговище и т.н. доминираха в тези възрасти. При по-големите момчета и момичета до 14 години прогресът е видим, техните усилия са огромни и постоянни, затова и осезателно наваксват. От клуба с гордост споделят, че състезателите са мотивирани и постоянни. В това число и най-големите момчета от отбора след 8 клас, които сформираха силна група и е напълно възможно да се включат в държавните първенства за юноши старша възраст в бъдеще.

„Надяваме се занапред да можем да предоставим и по-добри условия за тези деца. И всички, които тепърва ще влязат в баскетболната зала да усетят атмосферата и магията на играта”, казват от щаба.

За съжаление, предвид обстановката работата по училища не е възможна за момента, но след възстановяване на учебния процес и отпадане на ограничителните мерки ще бъдат възстановени и школите в основните училища.

От клуба набират средства за подпомагане на дейността си. Всеки, желаещ да ги подпомогне в работата с децата на Разград, може да дари средства на сметката на клуба – Райфайзенбанк – BG81RZBB91551009522040 – за СКБ “Вълци-Разград” с основание „Дарение“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.