Децата на Разград откриха заедно учебната година на центровете за изкуства и спорт

Децата на Разград днес откриха заедно, в центъра на града, пред очите на своите близки, новата учебна година на центровете, в които развиват своите таланти: Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа.

Инициативата бе на Община Разград, като част от националната инициатива на Държавната агенция за закрила на детето по повод 30-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Първо в ранния следобед на Ларгото бяха спортните състезания  за децата от различни възрастови групи от Ученическата спортна школа „Руси Бухтев“, последвани от лекоатлетически крос.

В пространството пред Общинския културен център имаше работилнички за изкуства от Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо научно и техническо творчество, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинският съвет по наркотични вещества.

Празникът „Децата на Разград” започна с карнавално дефиле на децата от всички забавачници в града и веднага след това – с празничен концерт в пространството пред Общинския културен център. Там своите таланти в пълнота разкриха хлапетата от детските градини и каките и батковците им от различните школи по изкуствата в центровете за подкрепа на личностното развитие.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.