Децата на ОУ „Тургенев“ с инициативи за една по-красива България

Под надслов „За една по-красива България“ ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград  подеха кампания сред свои съученици, детски градини, средни училища и местното общество.

Кампанията се провежда с подкрепата на проект „Еразъм +“ и проект „В Европа – децата в страната на чудесата“, по който училището е водеща организация. Под ръководството на Айтен Кязимова, координатор на проекта, ученичките Мерлин Алпер, Силвена Дианова и Павел Милков от 7„а“ клас, проведоха уроци беседа с деца от начален курс към училището, а Едже Октаева и Йоана Христова раздадоха книжки за оцветяване в детска градина „Славейче“, след като им разясниха какво е културно наследство на една страна и защо е важно да го опазваме и ценим.

ПГХТБТ „Мария Кюри“ пък бе посетена от малките сладури  Никол, Ванеса, Сиана, Беркай и Никола от 2“б“ клас, които раздадоха брошури на какичките и батковците  и ги призоваха да предадат нататък подетата от тях инициатива.

Кампанията продължи с раздаване на брошури в центъра на града и закачане на плакати, изготвени от учениците, на често посещавани от гражданите културни и обществени институции. Целта на инициативата е призив към гражданите на България за опазване на културно историческите паметници, природни забележителности и българските традиции, обичаи и фолклор.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.