Десните към кмета: “Спрете  голата сеч в центъра на Разград“

В центъра на Разград общината извършва гола сеч и  още една улица в града остава  без дървета.

Това стана ясно от публикация в страницата „Забелязано в Разград“ във Фейсбук, където на 4 октомври общинският съветник Иво Димитров, който води листата на дясната коалиция „Демократична България“ показа снимките на изсечените брези край Лома  в участъка около Филхармонията.

В отговор на сигнала директорът на общинското предприятие „Паркстроой“ Валентин Стоянов дойде на крака при десните, за да обясни защо общината сече дърветата. Заедно с кандидатите за общински съветници от  дясната коалиция Иво Димитров, Деян Пейчев и Атанас Мичев, той обиколи  местата, където сега зеят голите дънери. Стоянов обаче не успя да  даде отговор защо се секат дървета, които са здрави, нито защо преди сечта  в дългата алея над коритото на Лома не се посадени нови млади фиданки, за да е сигурно, че на мястото на всяко старо дърво, ще расте ново. Шефът на общинската  фирма по озеленяване съобщи, че предстои засаждане и смотолеви, че новите фиданки били по компенсаторна  програма, без да уточнява, че всъщност кметството ще ги купи от разсадник на общински съветник, който отново е кандидат за пост в местната власт в Разград.

„Дейностите за поддържане на зелените площи в нашия град са хаотични и често лишени от логика. Аз живея на склона над „Априлско въстание“. Там изсякоха всички дървета. Когато бях дете, играехме там, сега децата ни няма къде да излязат, липсва и  естествена зеленина и  детска площадка. Защо обезлесихте ската, върху който откак съществува градът растат дървета, а не пратихте хора да почистят велоалеята или коритото  на Лома край пазара?“, попита Деян Пейчев, но отговор  пак нямаше.

Иво Димитров опита да помогне на притеснения шеф на „Паркстрой“, като  коментира, че Стоянов е само изпълнител, а отговорите ги дължи кметът Валентин Василев. Водачът на десните припомни за  голямото гражданско недоволство към екскмета Денчо Бояджиев през 2015 година, когато неговата администрация изсече дърветата по улиците „Кирил и Методий“ и „Васил Левски“. „Василев стана кмет на вълната на гнева на разградчани, възмутени от голата сеч по централните улици. И сега  той прави същото по друга знакова улица край реката“.

Десните избраха да финализират инспекцията си около отсечените дънери край мъртвото дърво до входа на общинската администрация, където си направиха снимка. „Това е символът на грижата на  общината за зеленото богатство на Разград.“, коментира Иво Димитров,  подкрепен от колегите си Деян Пейчев и Атанас Мичев.

В края на акцията на „Демократична България“ Иво Димитров заяви, че ще предложи отсега нататък по улиците в Разград да се садят плодни дръвчета. „Край  детската площадка до нашия блок, която преди 20 години  заедно със синия кандидат кмет Пейчо Георгиев построихме и дарихме на града, аз съм засадил орехи. Сега деца и възрастни  сядат на сянка там и събират плодове. Градските пространства са места не просто за озеленяване, а за общуване на хората и искам Разград да стане градът на плодните дръвчета.“,  каза водачът на дясната листа.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Hits: 24

One Reply to “Десните към кмета: “Спрете  голата сеч в центъра на Разград“”

  1. хората казват че краставите магарета отдалеч се надушвали и са прави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.