Десет деца от ОУ “Васил Левски“-Разград и Лъчезар Вълчев ще участват в Национална асамблея „Земята на децата“

 

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов проведе работна среща с председателя на сдружение „Дива земя“ Ваня Ламбева. Сдружението инициира провеждането на Национална асамблея „Земята на децата“, която ще се проведе под патронажа на Областния управител на Софийска област Илиян Тодоров, с партньорството на Националната спортна академия. Съдействие при организацията оказват и Областните управители от останалите региони. Събитието е насрочено за 1 юни 2019 г., в него ще участват по 10 деца от всички административни области в Република България с изявени заложби в областта на изкуствата и спорта. Асамблеята няма състезателен характер, целта на организаторите на събитието е децата да бъдат поощрявани да се занимават с изкуство и спорт и да покажат възможностите си пред по-широка публика,

На срещата присъстваха и началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, заместник-директорът на ОУ“Васил Левски“-Разград Юлия Иванова и учителят по физкултура и треньор по лека атлетика Красен Цонев.

Десет деца от ОУ“Васил Левски“-Разград ще участват в първото издание на Асамблеята, през следващите години на ротационен принцип Разградска област ще бъде представяна от деца от други училища. Сред първите участници ще бъде носителят на три медала от Европейските детски лекоатлетически игри през 2018 г. Лъчезар Вълчев.

e – Razgrad.bg

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.