Десетки миньори загинаха при експлозия в Турция

Експлозия във въглищна мина в северната турска провинция Бартън в петък уби поне 28 души, каза министърът на здравеопазването Фахретин Коджа, но не е ясно колко хора все още са блокирани. Трагедията се случи докато 110 души са били под земята.

Ранените са поне 17, като 11 от тях остават в болници в Итанбул и Бартън. Според министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу по време на експлозията 49 души са работили на 300-350 метра под земята, описвайки мястото като зоната с най-голям риск.

“Има хора, които успяхме да евакуираме, но останаха още”, каза Сойлу пред репортери на мястото на експлозията в района на град Амасра. Кметът на града Реджай Чакър заяви, че мнозина от пострадалите има “сериозни наранявания”

Министърът на енергетиката Фатих Дьонмез каза, че първоначалните индикации са, че експлозията е била причинена от метан. В мината няма продължаващи пожари и вентилацията вътре работи правилно, каза Донмез, добавяйки, че има частични срутвания в мината, която е собственост на държавна компания. Експлозията е избухнала на 300 метра дълбочина около 17:15, съобщи кабинетът на губернатора на Бартън.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще посети Бартън. Това е един от най-тежките подобни инциденти в Турция през последните

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.