Денчо БОЯДЖИЕВ и Стоян НЕНЧЕВ: 24 май – Първият празник на буквите за най-малките и Денят на посветилите се в изграждането на духовната крепост на Словото!

Уважаеми жители на община Разград,

24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може с високо вдигнато чело да каже, че е горд потомък на нация с достойно място в историята на Европа.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е ден, в който отдаваме почит на всички, съхранявали българската традиция и духовност през вековете. Денят, в който се обръщаме с признание и към съвременните пазители на българщината.

Честит празник, уважаеми учители, творци, научни работници! Всички вие, благодарение на които българските деца и младежи усвояват четмо и писмо на родния си език, знания и умения, с които градят бъдещето си и бъдещето на Родината! Бъдете здрави и дерзайте във всеотдайното изграждане на духовната крепост на Словото!

Мили ученици, 24 май е важен ден и за вас! Най-вече за най-малките, за които това е първият празник на буквите и за най-големите, пред които след наученото в родното училище се отварят нови житейски пътища! Вярвайте в себе си, опознавайте света, но пазете в сърцата си спомена за родното училище и родния край!

Честит 24 май!

 Денчо БОЯДЖИЕВ,                                                  Стоян НЕНЧЕВ,

кмет на Община Разград                                          председател на ОбС-Разград

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.