Денчо Бояджиев и Стоян Димитров ще участват в първото заседание на НСОРБ за новия мандат

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и председателят на Общинския съвет Стоян Димитров ще участват във Встъпителен форум за мандат 2019-2023 на Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Заседанието е утре, 11 декември, в София. На този ден се навършват 23 години от създаването на организацията на местните власти.

По време на форума ще бъдат очертани приоритетите на новия общински мандат при взаимодействието с централната власт. Ще бъдат дискутирани с всички министри най-важните задачи за 2020 година, а кметовете ще имат възможност да обсъдят по-дългосрочното развитие на българските общини.

За участие в събитието са поканени: Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание; Бойко Борисов – министър-председател; Томислав Дончев – зам.-министър-председател; Владислав Горанов – министър на финансите; Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството; Десислава Танева – министър на земеделието, храните и горите; Нено Димов – министър на околната среда и водите; Деница Сачева – министър на труда и социалната политика; Красимир Вълчев – министър на образованието и науката.

Участие ще вземат и представители на Асоциацията на норвежките общини, които ще споделят опита си в насърчаването на местното икономическо развитие.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.