“Демократична България” не изключва възможността да се яви на избори заедно с “Продължаваме промяната”

Министърът на електронното управление Божидар Божанов не изключи възможността “Демократична България”, от чиято квота е той, да се яви на следващите избори заедно с “Продължаваме промяната”. Пред “Нова телевизия” той уточни, че подобен сценарий се обсъжда в публичното пространство, но решението ще се вземе след дискусии в обединението. “Тази опция съществува”, лаконично заяви Божанов.

Сформирането на коалиции след евентуални предсрочни избори вече стана тема за редица политици. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна, че би участвал в коалиция с ясно изразена евроатлантическа политика. Вчера той обяви, че дясноцентристко управление би било най-доброто за България. Премиерът Кирил Петков каза от своя страна, че разговори за евентуална коалиция с ГЕРБ може да има, само ако Борисов отиде на топъл остров.

Изказването на министър-председателя не бе прието добре от лидера на БСП Корнелия Нинова. Според нея евентуална коалиция между “Продължаваме промяната” и ГЕРБ ще доведе до край на политическия живот на управляващата партия. Депутатът от левицата Румен Гечев пък уточни, че партията ще подкрепи правителство, което поднови преговорите с “Газпром” за доставки на природен газ.

Темата с “Газпром” коментира и Божанов. Според него е много рано да се чертаят червени линии. По думите му компанията е била механизма на зависимост на България от Русия и затова от “Демократична България” винаги са били против този договор. Министърът каза още, че в момента България получава по-ниска цена, което щяло да помогне при евентуални разговори с “Газпром” за нов договор.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.