Делегация от Разград и Капанският ансамбъл бяха официални гости на празник в Слобозия

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева бяха гости на празника на Слобозия в Румъния, по покана на ръководството на румънската община, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.С тях в официалната делегация бяха директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева и директорът на „Програми и околна среда“ Недим Тахиров от Общината. В културната програма на побратимения град участва и Капански ансамбъл – Разград, с директор Светослав Митев.

„Побратимяването на общините Разград и Слобозия става все по-задълбочено с годините, прави впечатление, че междусъседските ни отношения са устойчиви“, каза в поздрава си към местното общинско ръководство д-р Василев. Той поднесе на домакините подаръци, които презентират историческото наследство на Разград и културните обекти, които предизвикват интереса на все повече туристи. Част от сувенирите бяха изработени в часовете по арттерапия и трудотерапия от потребители на три социални институции: Центъра за деца и младежи с увреждания, Дневния център за хора с увреждания „Подай ръка“ и Комплекса за социални услуги пълнолетни лица с увреждания с. Просторно.

Капанският ансамбъл участва в дефиле на групите, включени в тазгодишния традиционен фолклорен фестивал „Цветята на Багаран“, като във фестивала разградчани имаха две специални участия. Преди началото на фестивала директорът на Капански ансамбъл Светослав Митев участва в информационна среща, в която всички ръководители на ансамбли представиха пред местни журналисти традиционния местен фолклор.

 

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.