Девет медала за разградските лекоатлети от държавното до 20 години

ВЛАДИСЛАВ ДИМИТРОВ ЗА ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ СПЕЧЕЛИ ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА В МЯТАНЕТО НА ДИСК, ЛЪЧЕЗАР ВЪЛЧЕВ СЪЩО СЕ ОКИЧИ СЪС ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ В ТРОЙНИЯ СКОК

В събота и неделя на Националния стадион „Васил Левски“ се проведе Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години. Най-добре представилите се определяха националния отбор за Балканските игри в Денизли, Турция. По тази причина на шампионата в столицата стартираха над 500 атлети от над 75 клуба цялата страна.

СКЛА „Лудогорец“ участва с 11 състезатели, които спечелиха общо 9 медала, разказва треньорът Красен Цонев. Владислав Димитров защити реномета си на най-добър дискохвърляч в тази възрастова група и за трета поредна година спечели шампионската титла с личен резултат 49.17 м и покри норматива за Денизли. Владо спечели и бронзовия медал в тласкането на  гюле – 14.27 м.

Само 40 часа след като спечели европейската титла в тройния скок Лъчезар Вълчев с 14.85 м и само два опита, се окичи със златния медал. Титла е негова шеста по ред титла за годината, допълва Красен Цонев.

Виктория Руменова спечели сребърния медал в бягането на 3000 м с препятствия с време 13.23 мин. Християн Карчев подобри с повече от 1 сек. резултата на 400 м с препятствия и с 57.99 сек. Спечели бронзовия медал.

Той, заедно с Момчил Янков, Христофор Божанов и Лъчезар Вълчев направиха отлично бягане в щафетата 4х400 м и с време 3.29 мин. Спечелиха бронзовите медали.

Много добре се представиха и останалите ни атлети, оценява участието в шампионата Красен Цонев. Михаела Маринова е шеста в скока на височина – 1.45 м, а заедно с Йоана Вълова, Виктория Руменова, и Каролина Иванчовска са шести в щафетата 4х400 м с 4.21 мин. и десети в щафетата 4х100 м. шеста е и щафетата ни 4х100 м при юношите,

Димана Захариево скочи извън класирането 12.81 м в тройния скок и 5.62 в скока на дължина. Николай Тодоров се приземи на 14.25 м в тройния скок и се окичи със сребърния медал, на заради неявяване в скока на дължина бе дисквалифициран.

Броят на спечелените от разградските лекоатлети медали от държавни първенства началото на годината досега е 30.

В петък Лъчезар Вълчев, Владислав Димитров и треньорът им Красен Цонев пътуват за Денизли. Там ще преследват медали в коронните си дисциплини троен скок и мятане на диск. Балканиадата продължава до неделя, а отборът ще се прибере у нас в понеделник.

Състезателите и ръководството на СКЛА „Лудогорец“ благодарят специално на „Пилко“ с търговската марка „Лудогорско пиле“  и Любо Лозанов за моралната и материална подкрепа в подготовката и участие в състезанията у нас и по света.

/e-Razgrad/

На снимката: част от националния отбор за Динизли

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.