Две шампионски титли и купа за най-резултатен състезател за разградската борба

На проведеното през уикенда  Държавно лично първенство по борба за юноши и девойки в Сливен учениците на Спортното училище в Разград – състезатели на СК по борба „Лютфи Ахмедов“, бяха четири девойки и двама юноши.

В надпреварата се включиха над 210 състезатели от 35 клуба от страната, а разградската борба завоюва 4 медала. Това съобщиха от клуба.

Мелиса Ярадан в категория до 68 килограма се класира на второ място. Айшегюл Нихат в същата категория стана трета. Хюсеин Динчер в кат. до 61 кг. след три убедителни победи и туш на финала стана шампион и се окичи със златен медал.

Шампионска титла извоюва и Фатме Шабан в по-горна за нея категория – до 59 кг, след 4 убедителни победи и без допусната точка на противничките си бе удостоена с купа за най-резултатен състезател на първенството.

Веднага след проявата Фатме Шабан, бе повикана на лагер-сбор с женския национален отбор по борба, където ще се готвят за Международния турнир по борба за мъже и жени „Дан Колов“.

В надпреварата участва още един клуб по борба от Лудогорието – СК „Кубадън“ – Лозница с треньор Севджан Адем. Бронзов медал извоюва Джанер Ахмед в категория до 53 кг.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.