Две ефективни присъди, една условна и глоби по 50 000 лева за мъжете с над 50 кг марихуана в Исперих

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура, адвоката и обвиняемите Звезделин Х., Мухаррем А. и Дечо Ж., с което те се признаха за виновни, че държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Съгласно споразумението, тримата се признават за виновни по повдигнатото обвинение, че на 11.11.2021 г. в Исперих, в съучастие, без надлежно разрешително, придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана с общо тегло 53 327.65 гр. на стойност 319 965.90 лв. и 0.79 грама МДМА на стойност около 19.75 лева.

На Мухаррем А. е повдигнато и второ обвинение за това, че през лятото на 2021 г. в района на ГКПП „Капитан Андреево“ е влязъл през границата на България без разрешение на надлежните органи, като и по второто обвинение той се призна за виновен.

Подсъдимите заявиха, че са съгласни с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписали са го доброволно и не желаят делото да се разглежда по общия ред. Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление Звезделин Х. и Дечо Ж. приеха да им бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години, което да изтърпят при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. На всеки от тях е наложена и глоба в размер на 50 000 лева.

На турския гражданин Мухаррем А., за това че е държал с цел разпространение наркотични вещества, съдът наложи наказание в размер на две години и десет месеца „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 50 000 лева.

За извършеното от него второ престъпление – нелегално преминаване на границата на България, съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изпълнението на което отложи за изпитателен срок от три години.

Съгласно закона, от двете санкции, съдът наложи на Мухаррем А. едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно две години и десет месеца „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години, и глоба в размер на 50 000 лева.

Обвиняемите следва да платят и направените по делото разноски в размер на 2 400.25 лв.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.