Два златни и два сребърни медала за атлетите на „Лудогорец“ от първите четири състезания от Държавния шампионат за годината

Четири медала – два златни и два сребърни, спечелиха състезателите на СКЛА „Лудогорец“ от първите четири състезания от Държавния шампионат за годината, съобщи треньорът на талантите Красен Цонев.

На Национален шампионат по хвърляния през последните почивни дни Владислав Димитров стана вицешампион на България в мятането на диск при юношите до 20 г., като покри и норматива за Балканските игри, въпреки, че изкара тежък ковид само преди две седмици.

Преди това – в шампионата до 18 г., Лъчезар Вълчев стана национален шампион в скока да дължина с личен резултат 7.03 м – с 19 см повече от досегашните му постижения. С този резултата Лъчо покри и норматив за европейското в Йерусалим през юли. С контузия , на Балканиадата за 18-годишни в Сърбия няколко дни след това, 16-годишният талант се класира 11-ти в скока на дължина с резултат 6.47 м.

На Националния шампионат до 16 г. Каролина Иванчовска стана  шампионка на България в бягането на 400 м с личен резултат 60,61 сек. Каролина се качи и на второто място на стълбичката за награждаване  за постижението си в бягането на 800 м с резултат 2,30,02 мин.

На същото първенство, извън класирането, в скока на височина Димана Захариева постигна личен резултат 1.58 м , а в скока на дължина  резултатът от 5. 44 м е само на 4 см от личния й резултат в зала. В надпреварата във възрастта до 20 г., пак извън класирането, в тройния скок Димана прелетя 12,58 м и оглави ранглистата на България.

Освен тези постижения, още дузина състезатели на СКЛА „Лудогорец“ са в челната осмица у нас.

Днес Красен Цонев води към Сърбия Димана Захариева, Лъчезар Вълчев и Николай Тодоров, където те ще участват състезанието по троен скок – част от Международен турнир.

Всичко разказано до тук разградските атлети постигнаха благодарение и на подкрепата на фирма „Амета“, популярна с търговската марка „Лудогорско пиле“, за което те и треньорът им искрено благодарят!

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.