„Да на красотата“ – за десети път

Началото на десетото юбилейно издание на популярния в Разград и общината конкурс „Да на красотата“ дадоха днес на съвместно пресконференция неговите организатори – от името на Общината зам.-кметът Добрин Добрев и председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова.

Тази година конкурсът ще е в пет раздела: най-добре поддържан двор, най-добре поддържан балкон, най-добре поддържан двор на фирма, най-добре поддържана лятна градина на търговски обекти от общественото хранене и най-добре поддържан двор в детска градина и училище.

Номинациите се събират до края на месец юни на тел.: 0896799103 – Любка Стоянова, 0898609383 – Цветанка Димитрова, 0886325204 – Добринка Монева и 084 618186 – Айля Кърджалиева. Предложения могат да правят както самите собственици на дворове и балкони, така и техни съседи и познати, а по селата в общината – и кметовете на населените места. Статистиката показва, че през годините в надпреварата участват над 60 красиви къта от града и по няколко от всичките 18 села в общината

През юли комисията с председател Добрин Добрев и членове: Любка Стоянова, Цветанка Димитрова, Добринка Монева и Айля Кърджалиева, ще обходи всички предложени дворове и балкони. През септември ще бъде извършен втори обход, а през октомври ще бъдат обявени победителите в различните категории. Наградите си те ще получат на концерта на Федерацията на жените за Деня на християнското семейство 21 ноември. Наградният фонд от 800 лева е осигурен от Община Разград, а наградите са принадлежности за поддържане на градините и балконите.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.