Дамският клуб на „Лудогорец“ има рожден ден

Навърши се една година от основаването на дамския клуб „Ladies of Ludogorets“, съобщиха от футболния „Лудогорец“.

За този период дамите на „Лудогорец“ осъществиха заедно много дарителски инициативи, тематични срещи и информационни кампании. В клуба участват всички съпруги и приятелки на футболисти и треньори, както и дамите, които работят в „Лудогорец“. Почетен член на клуба е Кремена Домусчиева, с чиято подкрепа се реализират голяма част от добрите дела.

Част от важните мисии на клуба бе да привлече вниманието на жените към грижата за собственото здраве и проблема с рака на гърдата чрез дългосрочна кампания, осигуряваща безплатни профилактични прегледи и напомняща важността им. Отново в подкрепа на жените, бяха дарени средства на пострадалото момиче от Цар Калоян, както и на майката на момче на академията от Разград – Мартин, който се нуждае от продължително лечение.

В подкрепа на деца и младежи от домове за социална подкрепа за великденските и коледните празници, дамите от клуба занесоха олекотени завивки, бельо, бяла техника и много лакомства на всички деца в център „Лудогорие“ град Исперих, както и на децата и младежите от „Център за настаняване от семеен тип“ в Разград.

Възрастните от дома за хора с увреждания в Разград също бяха посетени за коледните празници  За тях дамите осигуриха дрехи, храна и индивидуални подаръци.

Жените от клуба бяха съпричастни и към бягащите от Украйна жени и деца. Само за два дена събраха детски консумативи – шампоани, кремове, памперси,  детска храна, дрехи, пакети със захар, брашно, консерви, олио, спагети, вафли, битови уреди, лекарства и други. Всичко това изпратиха на пристигналите бежанци по българското Черноморие и на украинския център във Варна.

Тази една година показа, че участничките от клуба „Ladies of Ludogorets” могат успешно да съчетават времето за развлечение с работата по теми от обществена значимост. Плановете на клуба и за настоящата година са амбициозни, като част от концепцията им е да бъдат подобрени условията за забавления в свободното време на децата в Разград и да продължи тенденцията за подкрепа от жени за жени.

/e-Razgrad/

Снимки: ludogorets.com

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.