Гюнай Хюсмен инспектира ремонта на околовръстния път в град Исперих

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов инспектираха на място напредъка в реализирането на проекта за основен ремонт на околовръстния път в Исперих. В инспекцията се включиха и общински съветници от ОбС – Исперих.

Те разговаряха с техническите ръководители и работници от строителния обект и се запознаха с напредъка при изпълнението на проектните дейности. Техническите ръководители разясниха на областния управител, че предвид натовареното движение с тежкотоварни камиони и наличието на новоизградена водопроводна и канализационна мреж,а ще бъде извършен локален ремонт надлъжно по дължината на оста на пътя, като новата асфалтобетонна пътна настилка ще бъде изградена от няколко слоя, за да бъде устойчив на слягания. Тези слоеве включват екструдирана мрежа над водопроводите и канализацията, трошено-каменна настилка, геомрежа, битумиран трошен камък и няколко слоя асфалт. Ще бъдат подменени старите амортизирани бордюри по целия участък. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канавките, повдигане на дъждоприемните решетки и капаци на ревизионни шахти на централния канал и др. Ще бъде положена хоризонтална маркировка и ще бъдат обновени пътните знаци. Представителите на фирмите изпълнители допълниха, че ремонтно-възстановителните работи  ще се извършват поетапно, като движението ще се извършва в едната лента на улиците. Общата стойност на видовете строително-ремонтни работи е за над 5,7 милиона лева.

Отсечката е част от второкласния републикански път Русе-Кубрат-Исперих-Дулово, който преминава през три области: Русе, Разград и Силистра. Той е главна пътна артерия за връзка със съседните области Русе и Силистра. Използва се както от фирми за превоз на стоки и суровини, така и от граждани за всекидневни пътувания. По пътя има значителен тежкотоварен трафик, който допълнително се увеличава през активния селскостопански сезон.

Областният управител Гюнай Хюсмен изпълнява заявения от него ангажимент преди стартирането на проекта, лично да наблюдава работата на фирмата изпълнител за качественото изпълнение на ремонтните дейности.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.