Гюнай Хюсмен бе в шивашка фирма, произвеждаща маски и предпазни облекла, запозна се с възможностите и на още една

Областният управител Гюнай Хюсмен посети производствената база на „Мелиса Текстил” ООД в Разград, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Фирмата изцяло е преориентирала производството си към предпазни маски и защитни облекла. Капацитетът на предприятието позволява производство на 10 000 предпазни маски дневно и на голям брой предпазни облекла.

Управителя на фирмата Талят Челеби сподели, че е налице голямо търсене на предпазни средства и шивашкият му цех работи с пълен капацитет. Той посочи, че след задоволяване на вътрешния пазар и разрешаване на износа, предприятието има възможност и за изпълнение на поръчки и от други европейски държави. Трудности се срещат с набавяне на материали за производството.

Талят Челеби и мениджърът „Продажби” Севдалина Йорданова запознаха Гюнай Хюсмен с производствения процес и със всички мерки за дезинфекция и опазване здравето на 70-те  работници и служители.

За производството на предпазните маски и облекла се използват висококачествени материали, които минават и термична обработка, като се спазват всички стандарти.

В сградата на дружеството се прави редовна дезинфекция на всички помещения, всички работници работят с предпазни средства и са снабдени с дезинфектанти. На входа на сградата се измерва телесната температура на всеки посетител и се дезинфекцират ръцете и обувките му. Ръководството на фирмата е осигурило на всички работници ежедневно витамин С и D и други профилактични лекарства и добавки.

Областният управител получи дарение от 150 маски за многократна употреба от Талят Челеби, които ще бъдат разпределени на нуждаещи се институции и организации.

Гюнай Хюсмен се запозна и с производството на ТПК „Стоян Иванов” в Разград. Предприятието също е преориентирало част от производството си към предпазни маски за многократна употреба. Произвеждат се 3 модела – от български тъкан и нетъкан текстил. При получаване на по-големи поръчки, шивашкият цех, в кой работят 25 души, може изцяло да преориентира производството си към изготвяне на предпазни маски и да шие до 1000 на ден.

Текстилната и шивашката индустрия в област Разград е един от най-добре развитите икономически сектори в региона ни и редица предприятия от този сектор в областта ни в последните дни организират производството на предпазни средства.

Областният управител изказва своята благодарност на тези предприятия за приноса им към овладяването на кризисната ситуация с коровируса и към опазването здравето на сънародниците ни.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.