Гъдуларят Станчо Станчев и художникът Петър Арнаудов – номинирани за носители на наградата „Никола Икономов“

Номинирани за носители на Наградата на името на Никола Икономов по повод 1 ноември – Дена народните будители са двама: музикантът Станчо Станчев и художникът Петър Арнаудов.

Станчо Станчев е гъдулар, солист в оркестъра на Капанския ансамбъл Разград и ръководител на художествени колективи в читалища от община Разград, творец и деец на културата, с изключителен принос в популяризирането на българския фолклор както в страната, така и в чужбина.

Петър Димитров Арнаудов е изтъкнат художник и шахматист от местен и национален мащаб, с изключителен талант в областта на изобразителното изкуство и спорта,  неизменна част от духовния елит на Разград.

Предложенията ще бъдат гласувани на последната за този мандата сесия на Общинския съвет в Разград на 15 октомври.

Наградата на името на Никола Икономов се връчва на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и на 1 ноември – Ден на народните будители. С нея се удостояват творци и дейци на културата и образованието, учители, научни работници, юристи с принос към утвърждаване на конституционализма, културни и научни институти, читалища, училища, издателства и други институции с принос към популяризиране на културния живот и културно-историческото  наследство на Разградския край.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.