Гръцки монах заля с киселина висши духовници, отлъчили го за дрога

Монах в Гърция заля с киселина няколко гръцки митрополити и висши духовници, адвокати и полицай. Инцидентът е станал в манастир в Атина, който е и седалището на Светия синод на Гърция. Причината за нападението на монаха – църквата го отлъчи от клира поради съмнения за участие в разпространение на наркотици, предаде БНР.

Седем митрополити, двама адвокати и един полицай са в болницата в тежко състояние, след като са били залети с киселина. Случаят се разиграва в свято място, както подчертават медиите – в манастира “Петраки”, където се помещава седалището на православната църква в Атина.

Един от адвокатите, присъствал на църковния съд, разказа пред медиите, че извършителят е 37-годишен йеромонах. Той се явява пред църковния съд с обвинение, че е участвал в разпространение на наркотици. По този повод и съгласно канона църквата има право да го отстрани от клира.

В съдебния състав на църковния съд са присъствали само духовници, които йеромонахът полива с киселина, внесена от него в съда. Заради това седем епископи са в болница в Атина с множество изгаряния.

“Такава жестокост от монах не може дори да се коментира”, са изявленията на психолози в медиите.

Извършителят е арестуван и се намира под охрана в полицията в Атина.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.